1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. zwarte-woud

Zwarte Woud

zwarte woudHet Zwarte Woud is het bekendste vakantiegebied van Duitsland. Het grootste middelgebergte van Duitsland is bij veel motorrijders geliefd vanwege de vele bochtige wegen, de Schwarzwaldhochstraße en de prettige ontvangst met schnaps en bier. Daar valt helemaal niets op af te dingen, behalve dat het Zwarte Woud nog veel meer heeft te bieden; bergen, rivierdalen, ongerepte bossen, watervallen, stuwmeren, kerken en schilderachtige plaatsjes. Alles komt aan bod in deze zeer afwisselende motorreis!

Om alle hoogtepunten van het Zwarte Woud te ervaren, verblijf je tijdens de 8 daagse motorreis in twee verschillende plaatsen. De reis start in het zuiden in het gezellig plaatsje Schluchsee aan het gelijknamige grote stuwmeer. De zuidelijke routes gaan tot aan de Zwitserse grens. Noordelijk verblijf je in Baiersbronn, een prima uitvalsbasis voor routes in midden en noord Schwarzwald. Werkelijk alle soorten wegen en bochten krijg je onder de wielen, afgewisseld met culturele bezienswaardigheden, ruige natuur, de mooiste vakwerkhuizen, de lekkerste taart en de langste rodelbaan van Duitsland. Je komt hier om motor te rijden, maar onze leus "zwieren in het Zwarte Woud" is meer dan louter sturen!

Aanrijden via/combineren met Luxemburg mogelijk
Aanrijden via/combineren met de Moezel mogelijk

Verblijfplaats

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg. De hoogste top is de Feldberg (1493 meter). Het is het grootste bosgebied van Duitsland. In het hele Zwarte Woud kun je gratis met de trein (en bus) reizen; een uitkomst als je de motor eens een dag wilt laten staan. In beide verblijfplaatsen is het station dan ook goed bereikbaar.

Schluchsee

De Schluchsee is, ruim 7 kilometer lang en 1 kilometer breed. Het gelijknamige plaatsje Schluchsee ligt tegen een helling aan de oever van het meer. In Schluchsee vind je snel je weg, alles van belang ligt geconcentreerd rond het kerkplein. Boek je de 5 daagse Zwarte Woud-Zuid reis, verblijf je alleen in Schluchsee.

Hotelinformatie

In de buurt van het kerkplein ligt het mooie, gezellige gasthaus. Naast keurige, ruime kamers beschikt het gasthaus over een heerlijke tuin met zitjes en een sauna/fitness. Het halfpension wordt geserveerd in een restaurant met ruim terras en zicht op de Schluchsee.

Kamers: Ruime kamers met balkon en koelkastje of keukenblokje te boeken als één- en tweepersoonskamers met TV en een badkamer met douche en föhn. De kamers zijn uitgerust met tweepersoonsbedden met gescheiden beddengoed. Op verzoek kan ook een 4 persoonsappartement geboekt worden.
Ontbijt: ontbijtbuffet
Halfpension: 3 gangen keuze menu
Parkeren:ruime eigen parkeerplaats naast het huis en garage (gratis)

Baiersbronn

Noordelijk in het Zwarte Woud ligt de leuke stad Baiersbronn, prachtig gelegen tegen een heuvel. Een rustige stad met overzichtelijk centrum, bestaande uit een lager en hoger gelegen deel.

Hotelinformatie

In het hogere deel, gunstig voor de namiddagzon ligt het alom gewaardeerde hotel. De service is goed, het terras prettig en het eten fantastisch. Naast het hotel ligt een gezellige, goed bezochte bar. Boek je de 4 daagse Zwarte Woud-Noord reis, verblijf je alleen in Baiersbronn.

Kamers: ruime één- en tweepersoonskamers met badkamer, TV, telefoon en balkon. De tweepersoonskamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed met gescheiden beddengoed.
Ontbijt: ontbijtbuffet
Halfpension: 4 gangenmenu met hoofdgerecht keuze
Parkeren:eigen parkeerplaats achter het hotel of garage (gratis)

Routes

Het Zwarte Woud heeft misschien niet altijd de beste wegen, maar wel de leukste! Super sturen, brede en smalle wegen, korte en lange bochten. Ideaal voor de meer ervaren motorrijder. De routes zijn circa 225 kilometer per dag, vol heerlijke stuurwegen en leuke pauze plaatsen. De aanrijdroute start in de buurt van Freiburg (D). De uitrijdroute eindigt in de buurt van Baden-Baden (D).

Route informatie