1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. luxemburg
  5. motorroutes luxemburg
< terug

Remouchamps-Vianden

157

Bij Luik verlaat je de snelweg en kan het stuurwerk gaan beginnen. Een mooie route waarvan zeker het 2e deel qua landschap en rij-plezier zeer de moeite waard is. De eerste stop dient zich al snel aan; de barrage de la Gileppe. Boven in de uitkijktoren heb je weids uitzicht. Een kleine 30 kilometer verder kan je stoppen bij de indrukwekkende watervallen van Coo. Het landschap wordt steeds mooier, is groener en heeft meer hoogte verschillen. Via beboste wegen, fraaie uitzichten en heerlijke bochten arriveer je uiteindelijk bij het mooie, middeleeuwse stadje Vianden. Strijk neer op één van de vele terrassen of maak een korte wandeling langs de rivier de Our.

Vianden A

236

Vanaf Vianden volg je de rivierloop, langs glooiende weilanden en rustige dorpjes. In Echternach kun je een vroege koffiepauze inlassen of de Benedictijner abdij uit de 7e eeuw bekijken. De route vervolgt door het bijzondere Müllerthal, grillige zandstenen rotsen waar de weg doorheen loopt. Een perfecte stopplaats voor de natuur liefhebbers. Er zijn paden en trappen uitgehakt of aangelegd, soms maar 30 cm breed. De achterliggende bossen zijn prachtig. Via goede stuurwegen rijd je richting het schilderachtige Esch-sur-Sure waar je uitstekend kunt lunchen. De bochten worden steeds talrijker en eindigen zelfs bergpas waardig! Het laatste deel van de route doet Duitsland aan. Gezellige dorpen, mooi uitzicht en beboste wegen wisselen elkaar af. Eenmaal thuis kun je het kasteel bezoeken, met de stoeltjeslift naar boven gaan of gewoon een biertje pakken op het terras.

Vianden B

225

Je begint met een mooi uitzichtpunt over Vianden; inmiddels bekend terrein. Daarna kun je je uitleven op prima stuurwegen. Een fraaie koffiestop kan gemaakt worden bij de burcht van Bourscheid. De 2e helft van de route zijn de wegen wat smaller met vriendelijke dorpen en veel groen. In het gezellige Larochette zijn vele terrasjes en restaurants; een geliefde stop bij veel motorrijders. Dan kan de vaart weer opgevoerd worden voor een mooie eindspurt naar Vianden. Circa 5 kilometer buiten Vianden ligt de pompaccumulatie centrale van de S.E.O, voor de liefhebbers trekken we de route nog even door, een bezoek aan de centrale is de moeite waard.

Vianden-Huesy

154

Afhankelijk van je eindbestemming heb je een aantal opties. De langste route is 205 kilometer tot de snelweg, maar je kunt ook al na 103 kilometer richting snelweg. Je start met een prettige doorgaande weg met bochten die in een behoorlijk tempo gereden kan worden. Vul je tank nog even met goedkope benzine voordat je het Belgische platteland kiest. Bomen, riviertjes, bijna uitgestorven dorpen en veel koeien in de wei; een prachtig landelijk traject. Je kunt pauzeren bij een al even landelijk restaurantje of nog even doorrijden naar voor een drukkere ambiance. Daarna heb je de eerste mogelijkheid de route te verlaten en de snelweg op te zoeken. Degene die nog doorrijden koersen aan op Durbuy; het toeristische centrum voor avontuur op en rondom de rivier de Ourthe! In de pittoreske straatjes, de oever van de rivier en op het grote plein, overal vind je terrasjes. Je vervolgt met alweer fraaie stuurwegen! Niet snel daarna optie 2 voor de snelweg. Wie nog steeds niet genoeg heeft van het Belgische land, is er nog een laatste traject van 30 kilometer binnendoor.