1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. harz-thüringen
  5. motorroutes harz
< terug

Seesen – Altenau

42

Na een flink aantal kilometers snelweg volgt een korte aanrijdroute waarin je kennis maakt met de Harz; veel bomen, stuwmeren en leuke stuurwegen. Je start met een mooie, brede weg met fijne bochten, de haarspeldbochten dienen zich al snel aan. Even lekker toeren waarna Altenau snel is bereikt.

Harz A

235

Een rondje Harz Zuid, waarin je de mooiste plaatsen van de Harz bezoekt. Te beginnen met Goslar; een schilderachtige stad met een prachtig marktplein. Na Goslar wisselen mooie, goede wegen voor een lekker tempo zich af met met pittige stukjes sturen. Aan de zuidrand van de Harz is het vlakker en rijd je door weilanden en akkers naar de parel van de Harz; Stolberg. Alleen al je entree over de geplaveide straat met aaneengesloten vakwerkhuisjes is indrukwekkend. Na Stolberg is het weer tijd voor motorrijden; super bochten en een flink stijgingspercentage.

Harz B

219

Deze route voert door het noorden van de Harz met overweldigende natuur, romantiek en nostalgie. Bijvoorbeeld een koffiepauze bij het kleine, maar druk bezochte station “Drei Annen Hohne” waar de stoomlocomotieven worden bijgevuld met kolen en water om hun weg met luide fluittoon te kunnen vervolgen. Het Bodetal vormt het hoogtepunt qua natuur. De wegen liggen als serpentine tussen de bomen. Bekijk de vrijwel loodrechte rotswanden met spectaculair uitzicht. Daarna koers je naar het lager gelegen oostelijk deel van de Harz met weids uitzicht. Na een stop bij een grote stuwdam kan het gas er weer op richting Altenau.

Altenau - Echte

45

Een prettige korte uitrijdroute met natuurlijk weer wegen tussen de bomen. Nog een aantal fijne bochten voordat je de snelweg kiest richting huisadres.