1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. eifel
  5. motorroutes eifel
< terug

Sart-Lez-Spa - Bad Munstereifel

135

De route start in het oosten van België waar je vrijwel meteen een pleisterplaats vindt alvorens je het natuurpark Haute Fagnes gaat verkennen. Een rustig gebied met veel groen, verspreid liggende dorpjes en goede, wat bredere wegen. Het is prettig toeren langs de velden, door de bossen en dorpjes. Ongemerkt rijd je Duitsland binnen. Eenmaal over de grens wordt het landschap glooiender. Je slingert verder over nu eens bredere en dan weer smallere wegen, klimmen en dalen. Uiteindelijk bereik je Bad Munstereifel waar je een terrasje kunt zoeken binnen de stadsmuren.

Bad Munstereifel A

225

Een route door het bekende deel van de Eifel met plaatsen als Monschau en Heimbach. Dit is ook een route voor veel verschillende bochten, fijn sturen, lekker tempo en goed asfalt! Gas terugnemen kan bij een afgelegen “wald-café”, maar ook een wandeling door de fraai gerestaureerde straatjes van Monschau is zeker de moeite waard. De route gaat verder via een klein maar gezellig dal waar veel wegen en dus motorrijders samenkomen en via heerlijke bochten richting de Rursee. Het rondje Eifelplaatsen sluit je weer af in Bad Munstereifel.

Bad Munstereifel B

228

Een route door het minder bekende deel van de Eifel. Je start meteen goed en klimt langzaam op naar zo’n 500 meter hoogte. Het ene moment kun je goed om je heen kijken, het volgende moment vragen de (haarspeld)bochten alle aandacht. Een lekker stuk sturen zonder afslagen en drukte. De eerste pauzeplaats ligt aan de Gemunder Maar. Vanaf het terras kijk je op het verscholen, ronde meer. Na wat drukte weer terug op de smallere slingerwegen door de bossen en over de heuvels. Zelfs in de dorpen gaat de weg nooit lang rechtuit!

Een uitdagend traject voor ervaren rijders leidt naar een uniek restaurant boven op een berg met prachtig uitzicht over het dal. De krappe haarspeldbochtjes maken dat je boven nog meer geniet van je drankje. Al met al een route die je een hele dag in beweging houdt!

Bad Munstereifel - Eynatten

108

Je start weer zoals de andere dagen en koerst van bocht naar bocht en van bos naar dorp. Na de gezellige stad Heimbach een wat drukkere weg, maar je vervolgt je uitrijdroute met pittige bochten op snaarstrak asfalt. Nog een laatste stop voor Duitse taart en een klein stukje Belgisch platteland op je eindspurt naar huis.