1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. luxemburg

Luxemburg

Een mooi weekend, lekker weer, er even tussenuit... ga dan naar Luxemburg. Mooie natuur, heerlijke slingerwegen en erg gezellig! Luxemburg heeft prachtige steden, historische burchten en het mooie Müllerthal (Klein Zwitserland). Pittige stuurwegen, fraaie vergezichten en goedkope benzine. Het lijkt onmogelijk in zo’n klein landje, maar Luxemburg heeft het allemaal! Tel daar de heerlijke terrassen, rustige wegen en vele bochten bij op en je hebt het prima naar je zin.

Op de heen en terugreis voert de route door België en je wipt ook met regelmaat de Duitse grens over. Uitvalsbasis voor deze reis is het middeleeuwse stadje Vianden, dat bruist van de activiteit en waar het tot laat in de avond gezellig is op een terras of aan de bar.

Verblijfplaats

Het middeleeuwse stadje Vianden ligt aan de rivier de Our, in het noordoosten van Luxemburg, direct aan de grens met Duitsland. De schilderachtige ligging aan de voet van een enorme burcht maakt Vianden tot een toeristische trekpleister. Smalle straatjes, gotische kerken en historische gebouwen combineren prima met modern vertier. Veel restaurants, terrassen en cafés nodigen uit tot lang natafelen met een glas wijn aan de rivier de Our. De prachtige gerestaureerde burcht die Vianden domineert kan bezocht worden en vormt met regelmaat het toneel van festiviteiten. In Vianden vind je de enige stoeltjes lift van Luxemburg, eenmaal boven heb je vanaf het terras geweldig uitzicht over Vianden.

Hotel informatie

In Vianden verblijf je in een uitstekend, modern 3/4 sterren hotel. Het hotel ligt centraal in Vianden vlakbij de rivier, heeft een groot terras, een restaurant en gezellige bar. Daarnaast heeft het hotel een overdekt zwembad en een ruime garage voor de motoren.

Kamers: Eén- en tweepersoonskamers met badkamer, (schrijf)tafeltje en TV. De tweepersoonskamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed met gescheiden beddengoed of met 2 gescheiden bedden (twin). Er zijn tevens meerpersoonskamers voor 3 tot 6 personen beschikbaar. Daarnaast zijn er luxe kamers (4 sterren geclassificeerd) te boeken met koelkastje en balkon met uitzicht op het kasteel.
Ontbijt: uitgebreid ontbijtbuffet.
Halfpension: naar keuze een (vast) 3 of 4 gangen menu, soms aangevuld met een saladebuffet.
Parkeren: garage (gratis).

Routes

In Luxemburg is het heerlijk sturen over de bochtige wegen. De lusroutes vanuit Vianden zijn circa 220 kilometer. De aanrijdroute start in de buurt van Luik/Vervier (B). De uitrijdroute eindigt in de buurt van Chaudfontaine (B), maar heeft meerdere punten waar de snelweg opgepakt kan worden zodat die aangepast kan worden aan de reislust en de afstand tot het huisadres.

Route informatie